Папулярныя Пасты

Выбар Рэдакцыі - 2020

Дом на нестандартным участку

Нестандартны ўчастак пад будаўніцтва дома заўсёды дастаўляе гаспадарам шмат клопатаў і прымушае шукаць незвычайныя рашэнні. Як вядома, знайсці падыходны для такіх выпадкаў праект бывае праблематычна. Аднак варта шукаць нетыповы выхад з сітуацыі

Занадта вузкі ўчастак для дома?
Што рабіць, калі Вы сталі уладальнікам доўгага, але вузкага ўчастка, плошчай каля 1300 кв. м, які мае форму неравнобедренной трапецыі? Разгледзім прыклад, калі ўладальнікі такога, далёкага ад ідэалу, кавалачка зямлі, які мае з боку ўезду ў двор шырыню каля 24 м, а з супрацьпастаўленыя боку - 21 м., Змаглі ўладкаваць кожны сантыметр свайго валодання.

Выконваючы ўсе загады і адлічыўшы ад межаў ўчастка, пакладзеныя па нарматывам адлегласці, атрымалася, што на сам дом і пад'язную дарогу да яго, засталося зусім трохі месцы. Яшчэ адной праблемай магло стаць нявыгаднае размяшчэнне будучай хаты ў дачыненні да бакоў святла. Ўезд у двор знаходзіцца на поўдні, таму, калі будаваць будынак блізка да вуліцы, то ўся зона адпачынку размясцілася б на паўночным баку, што, пагадзіцеся, не кожнаму па душы.
Разумным рашэннем стала ўзвядзенне дома на паўночным баку, зразумела, з захаваннем усіх неабходных нормаў водступу ад межаў ўчастка. "Буферную зону" гаспадары прадумалі вельмі старанна. Напрыклад, уздоўж заходняга боку ўчастку была запланаваная пад'язную дарогу да гаража. "Сямейную" частка саду размясцілі вакол кухоннай тэрасы (з усходняга боку), а гаспадарчую зону і фрагмент саду, з ценялюбных раслінамі - за домам. З франтальнай частцы была пабудавана тэраса з выглядам на прыгожы сад, які знаходзіцца з боку вуліцы. Менавіта такім чынам гаспадары выкарыстоўвалі кожны каштоўны квадратны метр ўчастка!
Доўгае каменны будынак запраектавалі такім чынам, каб яно паўтарала контуры ўчастка і трохі нагадвала, звужаюцца на карме, параход. Галоўны ўваход у дом зрабілі з заходняга боку, пры пад'язной дарозе да гаража, які знаходзіўся ў самым канцы жылога будынка.
Адпачыць на даху.
Двухпавярховы, без склепа будынак прыкрылі трыма плоскімі дахамі-агародамі, якія размешчаны "лесвічкай", якая спускаецца да тыльнага боку дома.

Першая дах знаходзіцца над самай высокай, двухпавярховай часткай, у якой знаходзяцца галоўныя памяшкання дома. За жылы часткай размясціліся гаспадарчая і тэхнічная (пральня, кацельня, а таксама пакой адпачынку і сауна) зоны, якія затуляе другая, сярэдняя і, размешчаная ніжэй, дах. Трэцяя дах знаходзіцца над вялікім гаражом на дзве машыны і скаламучанай месцам для ровараў і садовага інвентара.
Садам, размешчаным на самай высокай даху можна карыстацца. Ён даступны для дамачадцаў дзякуючы крутой лесвіцы, усталяванай у бібліятэцы на другім паверсе. Невялікая "лесвічная клетка" вядзе ў надбудову на даху, выкананай у форме цыліндру i прыкрытыя празрыстай дахам. Вакол яе пабудавана драўляная тэраса, якая аздобленая вялікімі бетоннымі кесонамі з раслінамі. Адтуль адкрываецца від на суседнія ўчасткі і на даху, размешчаныя ніжэй, на якія ўжо нельга патрапіць, але яны таксама абсаджаны невысокімі горнымі раслінамі і прыгожымі травой.
Як былі пабудаваныя тэрасы? Бетонныя стропы над верхнім паверхам атулілі спецыяльнай тоўстай цыратай, з якой зрабілі адмысловы "каўнер", і ўцяплілі тоўстым пластом (20 см) пліт, зробленых з цвёрдага пенапалістырола. У месцах, дзе павінны бать расліны, высыпалі дрэнажны пласт (10-15 см дробных каменьчыкаў). Пасля гэтага ў выбраных месцах зрабілі адводы з даху для дажджавой вады.Сістэма пабудаваная на тым, што, пасля праходжанне праз пласты "зялёнай" даху, а таксама праз драўляны падлогу тэрасы, вада сцякае па спецыяльных водаадліву з самай высокай частцы даху на іншыя, размешчаныя ніжэй, а потым - у арашальныя каналы, закапаныя ў зямлі пры ўездзе ў гараж, а таксама за ім (з боку агарода). Такая вада, якая сцякае з даху, смачна зеляніна, якая расце на іншых узроўнях, а яе лішак, сабраны ў студнях, служыць для палівання гароду.
Пласт дрэнажу прыкрыты геоволокном, з якога па баках зробленыя "каўняры" вышынёй (у залежнасці ад месца) 20 ці 40 см. На геоволокне раскладзены торф. Таўшчыня пласта складае, адпаведна, 20 ці 40 см. На тых фрагментах даху, дзе растуць толькі горныя расліны і травы, выкарыстоўваецца пласт 20 см, а для дрэў і кустоў - 40 см, таму што ім (хоць гэта толькі карлікавыя пароды) патрабуецца трохі больш зямлі. Для таго каб абараніць вялікія расліны ад засухі, у кесон на "рэкрэацыйнай" даху праведзена аўтаматычная паліванне. Астатнія фрагменты даху аброшваецца выключна дзякуючы атмасферных ападкаў.
Заліты сонцам дом.
Інтэр'ер дома ўключае ў сябе тры галоўных сегмента. Самая высокая, двухпавярховая частка будынка займае на першым паверсе зала (памяшканне з выхадам на тэрасу), сталовую, кухню, пакой для гасцей, ванную, сенцы і хол.

На другім паверсе знаходзяцца тры спальні, дзве ванныя пакоі, а таксама бібліятэка-салон з выхадам на ўсходні балкон. Паміж паверхамі знайшлося месца для кабінета і выхаду на заходні балкон. Паверхі паміж сабой злучае адкрытая лесвічная клетка, асветленая зверху спецыяльным акенцам. Другі сегмент дома складаецца з гаспадарчых памяшканняў і сауны, у той час як у апошняй частцы знаходзіцца гараж з тэхнічнага нішай.
Размяшчэнне памяшканняў планавалі, арыентуючыся на перамяшчэння сонца. На цёмнай, паўночнай баку будынка знаходзіцца гараж і ўсе гаспадарчыя памяшканні. На ўсходзе, змясцілі кухню і сталовую, а на верхнім паверсе знаходзіцца спальня і бібліятэка-салон. Паўднёвае сонца абагравае зала і дзіцячыя пакоі, у той час як заходняе, трапляе ў сярэдзіну праз галоўны ўваход у дом, зашклёныя памяшкання паміж паверхамі і вокны ў кабінеце. Уладальнікі вельмі задаволеныя такой планіроўкай, таму што з самага пачатку хацелі мець сонечны дом.
Паміж кухняй і сталовай знаходзяцца рассоўныя дзверы, якімі можна зачыніць кухонны беспарадак, але імі гаспадыня карыстаецца рэдка, таму што дамачадцы любяць, калі ёсць шмат прасторы.
Дэкаратар, якая дапамагала гаспадарам уладкаваць дом, параіла зрабіць памяшканні больш светлымі і прасторнымі. Добрае асвятленне залы і сталовай забяспечваецца дзякуючы доўгаму шэрагу вокнаў, прапанаваным архітэктарам дома. Ўздоўж усёй сцяны сталовай і залы знаходзіцца шкленне, якое выдатна злучае інтэр'ер з агародам.
Светлую, сонечнае атмасферу, любоў, якая панавала ў доме, таксама стварае і выдатна падабранае каларыстычнае рашэнне сцен. Бэжавыя і жоўтыя адценні робяць дзённыя памяшкання яшчэ больш светлымі, пад каляровую гаму сцен таксама падабраныя выгляд і расфарбоўка падлогавага пакрыцця. З-за таго, што на ўсім першым паверсе усталяваны водны падагрэў падлогі, гаспадары вырашылі пакласці плітку, якая імітуе натуральны камень, а таксама экзатычную драўніну, якая адпавядае ўвазе падагрэву.


У такім чароўным доме не хапае толькі зімовага саду. Але, мабыць, і гэтую сваю мару гаспадары рэалізуюць не менш цікава!

Глядзіце відэа: Строгий. Лаконичный. Черный. Нестандартный дом с мансардой. FORUMHOUSE (March 2020).

Загрузка...

Пакіньце Свой Каментар