Папулярныя Пасты

Выбар Рэдакцыі - 2020

Загарадны дом для творчай пары

Ўтульны загарадны дом, размешчаны непадалёк ад дубовай гаі, мае простыя формы і лаканічную планіроўку

Маладая дызайнерская кампанія LINESTUDIO ўяўляе загарадны домік для творчай шлюбнай пары, пісьменніка і фатографа.

Дом было вырашана будаваць на загарадным участку, што размясціўся на ўскраіне лесу і пры гэтым зручна размешчаны ў адносінах да транспартных шляхах. Тэрыторыя мае невялікую плошчу і некалькі няправільную форму. Усе гэтыя фактары ідэальна падыходзяць пад патрабаванні заказчыкаў, якія былі пастаўлены перад архітэктарамі - дом, дзе сям'я будзе праводзіць выходныя і святочныя дні, адпачываць ад працоўных будняў і гарадской мітусні. Пры гэтым ідэю трэба было ўвасобіць у жыццё ў рамках абмежаванага бюджэту, таму канцэпцыя праекта была заснавана на лаканічнай форме будынкі і на просты планіроўцы.

Ўнутраныя памяшканні не маюць паміж сабой перагародак - па прынцыпе адкрытых перацякае прастор кухня і жылы пакой маюць толькі візуальныя мяжы, задуманыя праекціроўшчыкамі. Пры гэтым задзейнічаны дызайнерскі прыём, які дазваляе трансфармаваць функцыянальныя зоны, - шляхам пэўных дзеянняў кухня ператвараецца ў сталовую, а гасцёўня выкарыстоўваецца як спальны пакой. Функцыянальныя зоны размешчаны ўздоўж галоўнага транзітнага шляху будынка.

Пры праектаванні былі ўлічаны асаблівасці навакольнага асяроддзя - побач знаходзіцца старая дубовы гай. Да мяжы ўчастка шчыльна прымыкае суседскі дом, таму было вырашана заходнюю сцяну зрабіць "глухой", без аконных і дзвярных праёмаў. Пасля такога кроку вынікала прадумаць добрае асвятленне дома, таму на паўднёвым фасадзе павялічылі плошчу аконнага праёму, прыпадняўшы трохі дах. Так, некаторая частка даху мае невялікі пахіл, надзяліўшы дом больш дынамічнай формай.

Забяспечыць нізкія выдаткі на будаўніцтва дома атрымалася, заклаўшы неглыбокія падмуркі і усталяваўшы металічны апорны каркас. У якасці будаўнічых матэрыялаў было вырашана выкарыстоўваць экалагічна чыстую прадукцыю. Так, унутраныя паверхні аздобленыя дубовымі дошкамі, пафарбаванымі ў белы колер. Такі ж матэрыял выкарыстоўвалі для аздаблення тэрасы. З вонкавага боку каркас быў абабіты лакіраванай Ясеневай дошкай.

У выніку быў пабудаваны камфортны загарадны дом для сямейнага адпачынку агульнай плошчай 77 м2, 20 м2 пры гэтым выдзелена пад тэрасы.

Такім чынам, дызайнерская студыя стварыла праект эканамічнага, малагабарытнага і экалагічнага жылля, пры будаўніцтве якога было выкарыстана рацыянальнае праектаванне з улікам індывідуальнасцяў заказчыка.

Глядзіце відэа: Лестница на второй этаж в доме. Современные идеи дизайна. (March 2020).

Загрузка...

Пакіньце Свой Каментар